Activiteiten

Creatief

Ik bied graag creatieve activiteiten aan. Ik vind het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om met verschillende materialen en technieken te werken en om ze hier de kennis van mee te geven. Afwisselend wordt er gewerkt met thema's, ik probeer bij het samen stellen van de thema's te kijken naar de huidige groep kinderen en wat het beste bij ze aansluit. Ik werk ontwikkelingsgericht en laat de kinderen volledig hun eigen werk creƫren, ook als dit betekend dat het onherkenbaar is van het gegeven voorbeeld. Door kinderen hun eigen fantasie te laten gebruiken geef je ze de volledige vrijheid en kunnen ze hun eigen creativiteit uiten. Ook zal je in de loop van de tijd goed de ontwikkeling kunnen meemaken, dit is leerzaam voor het kind en leuk om als ouder en gastouder te zien.

Educatief

Kinderen mogen zich bij 't Speelmaatje op hun eigen tempo ontwikkelen. Wel is het mijn taak om de kinderen te blijven prikkelen in hun ontwikkeling. Ik heb voor elke leeftijd leuke educatieve activiteiten waarbij de motorische en lichamelijke ontwikkeling gestimuleerd wordt. Ik gebruik hiervoor spelmateriaal uit de winkel, maar verzin zelf ook graag activiteiten om te ondernemen met de kinderen. Het kan ook voorkomen dat de oudere kinderen meehelpen met het verzinnen van activiteiten voor de jongere gastkindjes.

Actief

Bewegen vind ik belangrijk voor elke leeftijdscategorie. Bij gastouderopvang 't Speelmaatje komen we op allerlei manieren aan onze beweging. Samen dansen op muziek, een balspel, wandelen, etc. Maar ook probeer ik dagelijks een wandeling te maken met de kinderen door Fijnaart, mits het weer het toelaat!

Sociaal

Waarschijnlijk vindt u dit vanzelfsprekend maar ik begeleid kinderen ook in de sociale ontwikkeling. Hieronder vallen dingen zoals: wachten op je beurt, niemand pijn doen, samen spelen, samen aan tafel eten en wachten tot iedereen zijn of haar bord leeg heeft, rekening houden met elkaar, niet afpakken, beleefd zijn naar elkaar, etc. Ook respect voor mens, dier en materiaal vindt ik erg belangrijk. Boos zijn we allemaal weleens, maar pijn doen mag niet. Ik begeleid kinderen in hun boosheid en probeer ze aan te leren hoe dit op een andere manier opgelost kan worden. Door de gezamenlijke activiteiten die we dagelijks ondernemen zijn we op een leuke manier actief met elkaar bezig.