Opvanglocatie

   Het huis waar de opvang plaats vindt is in juli 2016 goed en veilig gekeurd. Dat is voor u als vraagouder natuurlijk al een belangrijk punt en een prettig idee. Ik wil onze woning verder aan u toelichten.

De entree

Hier bevindt zich de voordeur die tijdens de opvang afgesloten is. Er staat een bankje waar kinderen rustig kunnen gaan zitten om hun schoenen aan en uit te trekken. Er is ook een kinderkapstop aanwezig voor de jassen en er staan zes opbergbakken waar de tassen ect, ingezet kunnen worden. In de hal bevindt zich ook het toilet.

De woonkamer

14570665_1771839543075397_5518867949394006552_oHet is een ruime woonkamer met voldoende speelruimte. In de woonkamer bevindt zich een poppenhoek die zo nu en dan veranderd wordt passend bij het thema. Voor de baby's kan er een inklapbare box neergezet worden. Ook beschik ik over speelkleden, speelmatten en voldoende  speelgoed ook voor de allerkleinste. Er is ook een wippertje aanwezig.

In  een ander hoekje van de kamer bevinden zich 2 Ikea kasten met speelgoedbakken erin. Hierin zal afwisselend duplo, bouwmateriaal, auto's, treinen, spelletjes en  hout speelgoed gedaan worden. In een ander gedeelte bevindt het speelgoed voor de dreumesen, voornamelijk rattelauto's, muziekballen, instrumenten, beren ect.

In de voorraadkast worden de knutselmaterialen bewaard die haast dagelijks gebruikt worden. Knutselen doen we aan Ikea tafels, of aan de grote eettafel. De oudere kinderen mogen ook op tafel bouwwerken maken, zodat de kleintjes onder ons er niet bij kunnen.

De televisie gaat afhankelijk van het weer en behoefte van de kineren aan. Dit kan soms 1 soms 2 x per dag zijn, maar nooit langer dan 30 minuten. De kinderen krijgen dan een film of programma te zien aangepast op hun leeftijd.

De keuken14370298_1766885583570793_1711310540664190562_n

Deze is gelijk aan de woonkamer. Kinderen kunnen hier dus ook komen, en zullen er ook aan weleens mee mogen helpen met bakactiviteiten of koken. Vanzelfsprekend zijn de gevaarlijke dingen, zoals schoonmaakspullen en scherpe messen opgeborgen achter een afgesloten deur, die niet te openen is door de kinderen. Elektronische apparaten bevinden zich op een veilige afstand.  Als de kinderen iets uit de keuken  of uit de kastjes willen hebben, dan moeten ze hier vooraf toestemming voor vragen aan de gastouder.

In de keuken bevindt zich ook de achterdeur waarmee je in de tuin terecht komt. De tuin is bijna volledig bestraat. In de tuin staat een trampoline waar 1 kind tegelijk in mag springen, waarbij de rits gesloten hoort te zijn. Ook is er een kinderglijbaan van drie treden, een grote speelmat, afgesloten zandbak en diverse buiten speel materialen waaronder ballen. Voor buiten de poort rondjes te fietsen onder toezicht zijn er loopauto's, een loopfietsje, fiets met en fiets zonder zijwieltjes. Bij warm weer kan er een badje of bakken met water weggezet worden, maar alleen als de leeftijd van de kinderen het toelaat. Van hout en andere materialen worden er tenten gebouwd wat altijd een groot succes is onder alle leeftijden.

Het toilet

Deze bevindt zich in de entree. Kindjes die bezig zijn met zindelijkheidstraining zullen hulp krijgen op het potje of bij een wc verkleiner, de grotere kinderen mogen om en om naar de toilet. De jongere kinderen die nog een luier dragen zullen verschoont worden op een aankleedkussen.  Na ieder toiletbezoek worden de kinderen aangeleerd hun handen te wassen.

De slaapruimte13730852_1741424306116921_6482929873584070580_o

De slaapruimte bevindt zich op de eerste verdieping. Er staat een door de ggd gekeurd ledikant met schoon beddengoed. Na ieder slaapje zal het beddengoed verschoont en gewassen worden. Eventueel kan er gebruik gemaakt worden van een campingbedje, zodat 2 kinderen tegelijk kunnen slapen. Kinderen slapen allemaal in een eigen veilige ruimte.