Waarom kiezen voor gastouderopvang 'T Speelmaatje

3 redenen om voor gastouderopvang 't Speelmaatje te kiezen

U moet als ouder een goed gevoel hebben bij de persoon waar u uw belangrijkste bezit achterlaat. Ik hoop dat ik voor u die persoon kan zijn en nodig u dan ook graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

1. Veilige en kindvriendelijke omgeving

Mijn woning is in juli 2016 goedgekeurd door de GGD, hiervan is een inspectierapport gemaakt die op de opvanglocatie aanwezig is en ingezien kan worden. Doordat ik zelf jonge kinderen heb in verschillende leeftijden is er volop speelmogelijkheden en materiaal aanwezig. Ook voor de oudere kinderen is er uitdagend materiaal. Het speelgoed wordt regelmatig vervangen en omgewisseld.

2. Thema gericht

Ik werk graag met thema’s. Mijn ervaring is dat kinderen hier enthousiast op reageren en zo interesse blijven hebben in de dingen die je bespreekt en aanbiedt. Ik kijk hierbij wel naar de interesses van de kinderen. En er komen ook periodes voor dat we weinig met thema’s werken. Kinderen mogen mee doen, dit is niet verplicht!

3. Flexibele opvang + nood opvang

Ik ben flexibel en alles is bespreekbaar. Ik ben van maandag tot vrijdag geopend van 7.00 – 19.00 uur. Heeft u buiten deze dagen en tijden op een ander moment opvang nodig zoals in het weekend of later op de avond. Ik bespreek het graag met u. Ook vakantie en noodopvang is bespreekbaar.

Gastouder 't Speelmaatje is een professionele en geregistreerde kinderopvang. U heeft recht op een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang in de vorm van kinderopvangtoeslag die uitgekeerd wordt door de belastingdienst.

Extra informatie: Gastouderopvang 't Speelmaatje valt onder de wet kinderopvang, de regels waar ik aan voldoet zijn;

 • Aangesloten bij erkende gastouderbureau's
 • Ik ben 18+
 • Ik spreek Nederlands
 • Ik en mijn echtgenoot beschikken over een geldige verklaring omtrent het gedrag
 • Voldoe aan de strenge veiligheidseisen
 • Beschik over een geldig diploma verzorgende niveau 3 en EHBO voor kinderen certificaat
 • Ik sta ingeschreven in het landelijk register kinderopvang (LRKP) met nummer 136184261

Verder wordt ik voortdurend gescreend op geschiktheid en motivatie.

 •  De gemeente (GGD) voert (on)verwachte inspecties uit.
 • Ieder gekoppeld gastouderbureau wordt geacht minimaal 1x per jaar langs te komen, hierbij wordt de risico-inventarisatie opnieuw gedaan.
 • Ik blijf mijn kennis verdiepen en verbreden door middel van workshops, trainingen en opleidingen.

Kenmerken van gastouderopvang 't Speelmaatje;

 • Iedere dag het zelfde vertrouwde gezicht
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Ik werk met maandthema's en een pedagogisch werkplan
 • Ik werk in een veilige en gecontroleerde thuis situatie (via gastouderburau en GGD)
 • Ik ben een stuk voordeliger dan de meeste kinderopvangcentra's
 • Ik ben zeer flexibel inzetbaar 365 dagen per jaar indien nodig
 • Ik volg graag cursussen, workshops en/of trainingen om mijn kennis te verbreden